Сезонни билки и храни за добро здраве на бъбреците

Сезонни билки и храни за поддържане на добро здраве на бъбреците и пикочо-половата система

In News by fitolizyLeave a Comment

Пикочо-половите заболявания могат да бъдат източник на сериозни проблеми за здравето. От цистит до пиелонефрит, заболяванията, свързани с урогениталната система, могат да причинят дискомфорт, болка и нарушаване на ежедневните дейности. Въпреки че медицинските терапии често се използват за лечение на тези състояния, природните решения представляват важна алтернатива, или допълнение към тях. Сезонните билки и храни са едни от тях.

Пролетта е периодът, през които има много полезни билки и храни, които могат да помогнат за поддържането на здравето на бъбреците и пикочо-половата система. При предразположеност към заболявания в пикочо-половата система, някои от тях се считат за особено полезни:

  1. Магданоз – той е богат на витамини и минерали, като витамини A, C и K, както и калий, което го прави отличен за подпомагане на здравето на бъбреците. Можете да добавите пресни листа от магданоз в салати, ястия, или да го консумирайте като чай.
  2. Зелен боб – зеленият боб е богат на витамини А, С, Е, В. Освен това е известен със своите диуретични свойства, подобрява и функциите на бъбреците. Бобовите шушулки понижават нивото на кръвната захар, което го прави и пръв приятел на диабетиците. Включете го в седмичното си меню, прибавете го към яхния, или направете супа от зелен боб.
  3. Коприва – тя е богата на минерали като калций, магнезий и калий, които са от съществено значение за здравето на бъбреците. Можете да приготвите чай от сушена коприва, да добавите пресни листа към салата, или да приготвите супа с нея.
  4. Ленено семе – лененото семе е богато на омега-3 мастни киселини и фибри. Те помагат за намаляване на възпалението в урогениталната система и подпомагат здравето на бъбреците. Добавете ги във вашата закуска, салата или смути.
  5. Лимони – те са отличен източник на витамин C и антиоксиданти, които помагат за подпомагане на функцията на бъбреците и предотвратяване на образуването на камъни. Пийте топла вода със сок от половин лимон на гладно сутринта, или добавете настъргана кора във вашата вода.

Тези сезонни билки и храни са не само вкусни, но и могат да бъдат изключително полезни. Включете ги редовно във вашия режим на хранене, за да се възползвате от техните благоприятни ефекти върху вашето здраве.

Друг ефективен подход за подпомагане на здравето на бъбреците и пикочните пътища е използването на хранителни добавки с изцяло натурален състав, като Фитолизин Нефрокапсупи Плюс.

Фитолизин Нефрокапсули Плюс е хранителна добавка, която представлява уникален комплекс от 7 растителни екстракти.

Хранителната добавка Фитолизин Нефрокапсули ПЛЮС:

  • поддържа правилната функция на бъбреците (корени Магданоз, стръкове Полски хвощ, коренища Пълзящ пирей и листа Бяла бреза)
  • поддържа правилната функция на пикочните пътища (коренища Пълзящ пирей, корени Девисил, стръкове Златна пръчица и листа Бяла бреза)
  • укрепва стените на пикочните пътища и предотвратява задържане на частици към тях (стръкове Пача трева)
  • допринася за поддържане на водния баланс на организма, като с това благоприятства отстраняването на крайните метаболитни продукти (коренища Пълзящ пирей, корени Девисил, стръкове Златна пръчица и листа Бяла бреза)

Хранителната добавка не може да бъде заместител на балансираното хранене. Балансираното и разнообразно хранене и здравословният начин на живот са жизнено необходими за осигуряване на правилното функциониране на организма. Ползотворен ефект от действието се осигурява при прием на 2 капсули дневно.

Единствената цел на тази статия е да образоват и повишат знанията на читателя. Все пак трябва да помним, че никоя информация не може да замени медицинския съвет или консултацията с фармацевт.

Leave a Comment