Действието на еретичните масла при цистит.

КАК ДА ОБЛЕКЧИМ ЦИСТИТА С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

In News by fitolizyLeave a Comment

Циститът – това възпаление е свързано с много дискомфорт и болка, които идват без предупреждение. В тези трудни дни природата ни изпраща спасителен пояс в лицето на етеричните масла. Те са природно средство, чрез което можем да постигнем облекчение по нежен и природен начин. Ето и чрез кои етерични масла можем да си помогнем по време на цистит.

  • Етерично масло от Бял бормаслото, което облекчава. В дълбините на горите се крие дърво, известно като бял бор. Неговото етерично масло не е просто ароматен дар от природата, но и истинско лечение за цистит. Маслото от бял бор има антисептично, противовъзпалително и съдоразширяващо дейстивия, които помагат за унищожаването на бактериите, причинители на инфекцията. Укрепва имунитета и помага при заболявания на пикочната система. С няколко капки в дифузера, този аромат ще ви обгърне с усещане за чистота и облекчение.
  • Етерично масло от Мускатна салвия – Сила и защита. Мускатната салвия, известна още като „женска боровинка,“ е ценна от дълги години със своите лечебни свойства. Тя е известна с противовъзпалителните и дезинфекциращите си качества. Етеричното масло от мускатна салвия може да бъде нанесено в областта на болката и с леки масажни движения да затопли, облекчи и релаксира. Това масло е истински страж, който ви защитава от болестта.
  • Етерично масло от Мента – Свежест и облекчение. Ментата се познава със своя освежаващ аромат, но може да предложи и повече от това. Нейното етерично масло помага при релаксацията на мускулите, има противовъзпалително, освежаващо и обезболяващо действие. Капка мента в топла вода или масаж в областта на корема с няколко капки от маслото може да направи чудеса, когато болката ви измъчва.
  • Етерично масло от Сладък портокал – Утеха и оптимизъм. Сладкият портокал е синоним на утеха и топлина. Неговото етерично масло има тонизиращо, освежаващо, антиспазматично и антисептично действие. Този аромат не само придава усещане за добро настроение, но и помага при релаксацията и облекчаване на стреса, който обикновено е съпътстващ фактор при цистит.

Как да използваме етеричните масла?

За да се възползвате от благодатните свойства на етеричните масла, може да ги приложите по няколко начина.

Ако желаете да направите масаж на мястото на болката – смесете няколко капки от етеричното масло, което сте избрали и го смесете с базово такова (бадемово, жожоба, кокосово) и нежно масажирайте.

Чрез дифузер – той е като магическа лампа. Изберете любимото ви етерично масло, добавете в дифузера според инструкциите и се насладете на аромата, релаксацията и блаженството, което носи аромата му.

Рекалсираща ароматна вана – смесете няколко капки от избраното етерично масло с базово и добавете във ваната. Чрез топлата вода, ароматите и действията на маслата тялото ви ще се отпусне, а за болката от цистита ще забравите.

Компрес – смесете няколко капки от етеричното масло с базово масло и намажете засегнатата област и покрийте с топъл компрес. Този метод може да помогне при намаляване на дразнението и болката.

Помнете, че качеството и произходът на етеричните масла е от съществено значение, затова винаги избирайте сертифицирани продукти. Винаги се консултирайте с ароматерапевт. Етеричните масла може да предизвикат алергични реакции, ако не подхождаме с внимание към тях.

Фитолизин е лекарствен продукт с натурален състав от 9 билки (корени магданоз, семена сминдух, стръкове пача трева, коренища пълзящ пирей, листа бяла бреза, стръкове полски хвощ, корени девисил, стръкове златна пръчица, люспи лук) и 4 етерични масла  (мускатна салвия, лютива мента, сладък портокал, бял бор). Препоръчва се при лечение на инфекции и възпалителни състояния на покочопроводните пътища, лечение на уролитиаза, профилактика на уролитиаза ( камъни в бъбреците).

Единствената цел на тази статия е да образоват и повишат знанията на читателя. Все пак трябва да помним, че никоя информация не може да замени медицинския съвет или консултацията с фармацевт.

Leave a Comment